Vandaag naar Borculo geweest omdat daar een mooie Snavelbekstaf te koop was en daar dit is al jaren een grote wens is van Jack  ging zijn wens vandaag in vervulling.

Maar voor dat we de staf gingen ophalen bezochten we eerst het Sinterklaasmuseum in Neede. Dit is een particulier opgericht Museum door Tineke en Arie Kornegoor, al net zulke Sint verzamelaars als Jack.



Wij werden allervriendelijkst ontvangen door Mw.Tineke, met een kopje thee en een speculaasje en zij leidde ons rond in hun museum.
 






Jack laat een aantal foto's van zijn verzameling zien.




Jack ( en ik ook natuurlijk ) keek zijn ogen uit, zag veel dingen die hijzelf inmiddels ook in zijn verzameling heeft, als een hele boel dingen die er dus nog te verzamelen zijn. Maar wat je vooral proeft is de liefde voor de Sint naar de kinderen toe, ook zij vinden het belangrijk dat een kind het Sinterklaasfeest zo puur nog kan beleven, mooi is dat toch !
 



Er is ook een kast met allerlei Sinterkaasspulletjes waar de kinderen tot hun grote plezier  mee mogen spelen .
Het is zeker de moeite waard als je in de buurt bent om een kijkje te gaan nemen. Klik hier voor een bezoek aan hun website en wel van te voren even bellen voor een afspraak, dan wordt je net als wij heel gastvrij ontvangen.






                 

  Daarna de Snavelbekstaf opgehaald en er ging een voldaan man weer huiswaarts. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie