de Hallen Amsterdam

 

 

 Jack kreeg van Sharon een uitnodiging voor  zijn verjaardag om te lunchen in de Hallen, voor ons de eerste keer.

 

 

 

 

 De plek waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden heeft een nieuw leven gekregen. In de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902-1928, is nu De Hallen Amsterdam gevestigd. Midden in de 19e eeuwse stadswijk Amsterdam West en is nu een Centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten.


Het concept is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. Dit onmisbare concept voor een ‘big city life’ wordt voor lokale bewoners en toeristen de uitgekozen plek om heerlijk rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes. 

 

 

 We waren zeer verrast toen we er binnen kwamen, een beetje vroeg zodat we eerst op ons gemak het gebouw konden bekijken, alleen dat is al de moeite waard, ik ben gek op die oude industriële panden, die ze tegenwoordig steeds meer herstellen en zoveel mogelijk de oude glorie trachten te bewaren.

 

 

 

 

Maar wat wel het allerleukste is zijn de Food Hallen, een groot aantal standhouders zijn aan de zijkanten van de Hallen gevestigd en in het midden staan allemaal tafeltjes, je gaat eerst een rondje doen langs al die heerlijkheden en wat moet je dan in hemelsnaam kiezen?

 Het ziet er allemaal zo heerlijk uit, goed verzorgd en je krijgt overal wel een kleine uitleg  en even iets om te keuren.

 

We begonnen met een kleine schotel met humus en  pannenkoekjes. Een overheerlijke tosti, (de lekkerste ooit) was de 2e gang. 

We hadden al besloten om alles maar te delen anders zit je na 2 gerechtjes al vol. Bij de Ballenbar kun je bitterballen per 3 bestellen en die met truffelragout te lekker voor woorden.

 

 

 

 

Een heerlijke Spaanse hamschotel met kaas en olijfjes en ja toen kwam de bodem wel in zicht.

Maar gelukkig hadden we nog een klein gaatje voor een heel kleine maar verrukkelijke Petit Gâteau.

 

 

  We hadden eerlijk gezegd een beetje het gevoel in het buitenland te zijn, alles zo ontspannen en gezellig en alles dat we hebben geproefd werkelijk van de mooiste kwaliteit en ook met glutenvrij en vegetarisch is ruimschoots rekening gehouden.

 

 

 

 

 Amsterdam heeft er zeker iets bij om trots op te zijn !

 

                                              

                 

 

 

en Sharon,  

  je weet toch hopelijk nog wel de 

datum van mijn verjaardag !?

 

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie