Zondag was het dan weer zover,
 het 2e Sintposium, nu op het prachtige schip    
                 SS Rotterdam.                       

Dat alleen was al een feest om naar toe te gaan. Als welkom  werden we met koffie en een speculaasje ontvangen en daarna begon het ochtend gebeuren, door Zwarte Piet verwoord.
Eerst werd er een nostalgische film uit het archief getoond, en aansluitend een eerbetoon aan 

 
Bram van de Vlugt, onze enige echte Sinterklaas , die nu met pensioen is gegaan..
 Ik denk dat iedereen wel een brok in zijn keel had en al was Bram er zelf niet, er klonk een groot applaus van alle aanwezigen.


Coole Piet en de Pieten-Toppers kwamen daarna met een muzikaal  optreden
en daarna nam  Johan Nyenhuis het woord. Hij kondigde de nieuwe Sinterklaasfilm Bennie Stout aan

((  Ben is een jongetje dat graag naar zijn vader in Spanje wil. Hij probeert dit te bereiken door zichzelf in het Grote Boek van Sinterklaas te zetten als 'stout jongetje'. Op die manier hoopt hij dat hij van Sinterklaas mee moet in de zak naar Spanje )) 

 en werden wij op 2 trailers verrast, die zo leuk waren dat  je meteen al zin kreeg om deze film te gaan zien.Die trouwens in zijn geheel in het Zuiderzee Museum in Enkhuizen is opgenomen. We zullen tot Oktober van dit jaar geduld moeten hebben.
Zwarte Piet in TrippelTrappel



De volgende spreker kwam ook al met leuk nieuws, ze zijn bezig  een animatiefilm te maken met als titel
""TrippelTrappel"  deze gaat over de huisdieren Fretje, Kari en Takkie die op pad gaan naar Sinterklaas om te regelen dat ook de dieren voortaan Sinterklaasfeest kunnen vieren.

Ik vond het een boeiende uitleg over hoe een tekenfilm gemaakt wordt, als je het proces en vervolg wilt zien, klik dan hier.




Toen was het tijd voor de lunch, heel goed verzorgd in een prachtige zaal en konden we nog een beetje rondwandelen
voordat de middag sessie begon.


Er werd gesproken over paarden en dan met name over schimmels en hoe de procedure gaat om als paard van Sinterklaas verkozen te worden.

Hier hoorden we ook het Nieuws dat Amerigo, die Sint Bram al die jaren heeft ingehaald, gelijk met Sint Bram op pensioen is gegaan, dus behalve een nieuwe Sint komt er ook een nieuwe Amerigo !

 Vervolgens kregen we uitleg  over wat er allemaal kwam kijken 
bij het inhalen van Sinterklaas,
 
en daarna was het tijd voor een overheerlijk ijsje, Speculaas of Marsepein, alle 2 even lekker.


 
Sinterklaasacteur Fred van der Hilst ging  in een  afwisselend interactief programma bijna een vol uur lang met het publiek aan de gang.

Ja en dan zit de dag er al weer op, een groot compliment aan de organisatie en wij hopen natuurlijk dat er volgend jaar een 3e Sintposium komt.











Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie