Als onze buurkinderen jarig zijn geven we ze als cadeau altijd een dagje uit naar keuze  en zo gingen we vrijdag met ons buurmeisje  naar Hattem naar het Anton Pieck Museum en het Nederlands BakkerijMuseum. 

Al was het Anton Pieck Museum niet zo groot , we hebben er toch ruim 1.5 uur in rondgelopen. Verschillende stijlen van zijn schilderkunst  zijn er te zien, maar die van zijn tekeningachtige schilderijen vielen bij ons toch wel het meeste in de smaak.
Er was ook een korte videofilm over het ontstaan van de Droomvlucht in de Efteling. Heel mooi om te zien hoe de tekeningen van A.P. daar verwerkelijkt werden door verschillende kunstenaars, die dat met veel liefde en plezier hebben gedaan.
 


 Jack zag een geheel onbekende tekening van een Sinterklaas en Zwarte Piet en werd bijna beroerd om te horen dat daar geen reproductie van was, maar ja ...je kan niet alles hebben.




 









Na een heerlijke lunch,
broodje carpaccio   (  nou ja broodje............) 



 

naar het BakkerijMuseum waar vooral de Droste tentoonstelling heel leuk was om te zien.
 Weer zo mooi al die oude verpakkingen, ik vind het altyd jammer dat ze nu niet meer gebruikt worden





                                                
.



Stuifvorm, daar werd eerst cacao overheen gestrooid en dan omgekeerd op een plak marsepein zodat de afbeelding dan te zien was en er b,v, een taart mee versierd werd. De voorloper van de huidige "fototaart" al vind ik het met deze stuifvormen toch 
veel en veel ambachtelijker.







Ja en dan is het toch ook weer tijd om huiswaarts te gaan en keken we alle 3 terug op een leuke "verjaardagsdag",nu maar bedenken waar we de volgende keer naar toe gaan, maar daar hebben we nog even de tijd voor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie