Chocolatier- Patisserie Tout voor de workshop
Lemon-Merinque en Macarons .
Bij binnenkomst in de prachtige winkel liep het water je al in de mond en was ik een en al bewondering voor de prachtige taartjes
( ware kunstwerkjes) gebakjes en macarons en niet te vergeten de werkelijk heel bijzondere paaseieren.
( ware kunstwerkjes) gebakjes en macarons en niet te vergeten de werkelijk heel bijzondere paaseieren.
Dat beloofde wel iets en dat was ook zo.
We werden in de werkruimtes uitgenodigd en in 2 groepen van 6 verdeeld en zo begonnen we eerst aan de citroentaartjes. We kregen een korte uitleg en toen zelf met de handen in het deeg, heerlijk. Tijdens het werken kregen we steeds zeer bruikbare tips en wetenswaardigheidjes, wat het des te boeiender maakte.
Toen we zo ver waren dat onze zelfgemaakte taartjes blind gebakken moesten worden, ruilden we van werkruimte en gingen we aan de slag voor de macarons. Eerlijk is eerlijk, het lijkt altijd makkelijk als de meester het voordoet, in dit geval de eigenaar Job van Berkel. Maar hij stond ons met raad en daad terzijde, dus het ging allemaal voorspoedig. We hadden een leuke groep, we werkten met veel plezier en gelach.
Sharon meet de temperatuur van de suikerstroop |
Toen ook de macarons zo ver waren dat ze afgebakken konden worden, kregen we een klein college over ingrediënten die bij Tout gebruikt worden, allemaal op natuurlijke basis, en konden we ruiken en proeven.
Daarna konden we de macarons vullen met een ganache van pure chocolade, om je vingers bij af te likken en was de ruim 2,5 uur durende workshop al weer voorbij.
Hoe onze eigen gemaakte macarons smaken ?..... heerlijk, maar de eerlijkheid gebied dat ze uit de winkel van Tout toch wel veel lekkerder zijn, en zo hoort het ook.
Nieuwsgierig geworden, klik hier voor de mooie website en snuffel er eens rond.
Zo'n speciale dag vraagt ook wel om een speciaal einde en zo gingen we om 7 uur naar het
REM Eiland in de haven van Amsterdam om te dineren.
Ooit de bakermat van de commerciële televisie in Nederland, gered van de
sloop en nu omgedoopt tot restaurant: het REM eiland. Voor een
fantastisch uitzicht op een van de oudste havens van Amsterdam lieten
de eigenaren het 450 ton
wegende REM-gevaarte op tien meter hoge poten tillen.
Gelukkig was er een lift want met hoogtevrees al die trappen op is een beetje te veel gevraagd. Maar o wat bijzonder, de entourage, het uitzicht, we zaten bij een raam, in 1 woord geweldig.
En terwijl het buiten langzaam donker werd en de lichtjes begonnen te stralen, genoten wij van een werkelijk voortreffelijk diner.
Zulke dagen zijn cadeautjes die we
werkelijk moeten koesteren.
Reacties