Ondanks de vliedende storm zaterdag met Pauline en Jaap op pad. 

Een bezoek aan het Museum RockArt, de schatkamer van de Nederlanse Popmuziek, (klik hier voor de website) dat bijna geheel door vrijwilligers wordt gerund.
Op 700 vierkante meter zie je een klein gedeelte van de Nederlandse Pophistorie en nostalgie onder 1 dak. Naast de permanente tentoonstelling is er een steeds wisselende thema-expositie en op dit moment is er de expositie van de Beatles, met John Lennon als hoofdmoot.




Ik viel af en toe van verbazing bijna om, zoveel Beatles prularia , van serviesgoed,- postzegels,- jurken, en ga zo maar door. Nooit geweten dat er zoveel van dat soort items op de markt zijn gebracht.








 Het is heel leuk om rond te kijken, je zou eigenlijk wel meer willen zien, maar ze zitten dan ook te schreeuwen om ruimte. Er zijn wel plannen om alles naar Scheveningen over te brengen, maar ik begrijp dus niet dat de gemeente Hoek van Holland, waar het nu zit, niet alles op alles zet om het zelf te behouden.
Zo iets unieks !




Daarna een bezoek aan  The Japanese Watergarden ,


 met sprankelende watervallen, kronkelende kreekjes, robuuste natuurstenen, kleurrijke vissen, exotische bloemen en bomen. Het zijn maar enkele voorbeelden van de overweldigende Japanse natuur en cultuur, die te zien zijn in de unieke Japanese Watergarden in het Westlandse Naaldwijk.







In een modern glazen kassencomplex is een wereld gecreëerd, 
waarin water, stenen en groen de drie basiselementen vormen. Een keur aan Bonsaibomen, een breed assortiment azalea's, verschillende bamboesoorten en prachtige uitheemse bloemen zorgen voor een schitterend decor tijdens een bezoek aan dit stukje Japan in Nederland.
Heel apart om hier zo rond te lopen, ik zag zelfs voor het eerst een Japanse Nachtegaal en nog andere mooie Japanse vogels.


  's Avonds had Pauline heerlijk gekookt en hebben we gezellig  lang zitten natafelen, een echt fijne dag !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie