4 Heerlijke dagen in Zeeland doorgebracht .
We hadden het weer mee en hebben er ook van genoten.
Verschillende steden bezocht, o.a. Goes, erg leuk en vriendelijk, Middelburg, groter maar met hele mooie gebouwen ( stadhuis is prachtig )  alleen het Zeeuws Museum dat we daar bezochten kon ons niet boeien, er zat geen echt verhaal en verloop in.


Vlissingen met zijn prachtige Maritiem MuZeeum, een echte aanrader, we hebben er ruim 2 uur rondgelopen, het is zo leuk opgezet, een goed verhaal en ook heel leerzaam.Je bent zelf ook actief in de weer, als je b.v. je hand op een schilderij legde kwamen er verlichte stukken met uitleg in het schilderij en zo meer van dit soort activiteiten.    
                                                      


 Domburg, zijn we weer weggevlucht, geen goede sfeer en heel toeristisch, we hoorden van verschillende Zeeuwse mensen die we spraken, dat ze er zelf ook helemaal op uitgekeken zijn. Het is helemaal uitgemolken,  alleen voor de Duitsers, niets mis mee natuurlijk, dat is ook een keuze maar niet de onze.

 



 En dan Veere , dat heeft onze hart gestolen, zo een leuk plaatsje, als je er rond loopt proef je gewoon de geschiedenis. 
Koffie gedronken in de Campveerse Toren, vol met antiek en geschiedenis.








 Een mooie rondrit door de Zak van Zuid-Beverland, zoals die door de Zeeuwen wordt genoemd, op aanraden van een medewerksters van het Maritiem Muzeeum in Vlissingen en ze had gelijk, een hele mooi route. 

We raakten trouwens regelmatig met iemand in gesprek, de uitdrukking Stugge Zeeuwen is volgens ons niet op zijn plaats, we zijn allervriendelijkst tegemoet gekomen.





 De Stormvloedkering mocht natuurlijk niet ontbreken, heel indrukwekkend .









 


Een wandeling over het eiland Neeltje Jans, de z.g. Parelroute, er waren om de zoveel meter stenen parels neergelegd met daarbij allerlei info en zo liep je heerlijk buiten te zijn en te genieten van de stilte en de natuur.







 Parel van de bovenkant, zo had iedere parel zijn eigen afbeelding en verhaal.




  We kunnen alleen maar zeggen dat we het fijn hebben gehad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie