Vandaag naar de workshop Volkoren Brood bakken bij     Hartog's Volkoren.

Een ieder die Amsterdam kent , weet dat hier het lekkerste brood wordt gebakken dat je maar kunt bedenken.


 



Met een kleine groep werden we om 13.00 uur verwacht bij de bakkerij, daar kregen we een schort aangemeten en kon het feest beginnen.

Eerst een korte uitleg van  
Fred Tiggelman, en daarna aan de slag.











Laat nu Jack het mooiste deeg 
hebben gemaakt !

Ik dacht nog veel te nat, maar neen hoor, precies goed. Na 10 minuten goed doorkneden, deeg even laten rusten onder een natte theedoek en daarna de rijs-oven in.





Daarna de  oven in en tijdens het afbakken van onze broden nog een korte rondleiding door de  bakkerij .








En dan het spannende moment , je brood komt uit de oven, gelukkig helemaal prachtig en lekker ruiken, 
het water loopt in je mond.









Heel leuk en leerzaam, en dat Jack zo mooi deeg kan maken, 
ja, dat heeft natuurlijk wel tot gevolg dat hij in het vervolg maar  mooi ons brood gaat bakken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie