Zaterdag met Pauline en Jaap naar
Museum De Schilpen
//klik hier//  in Maasland.

In het hart van het dorp was generaties lang een kruidenierswinkel gevestigd die bij iedere inwoner bekend was. In 1981 ( na het overlijden van de laatste winkelier ) is er een stichting opgericht
" De Schilpen " om dit karakteristieke winkelpand te behouden.
Het interieur van de winkel , waar naast grutterswaren nog van alles te koop was, is gaaf behouden gebleven, en hartstikke leuk om te bekijken. Daarnaast is er een vaste expositie in het goedbewaarde huis achter de winkel. Heel leuk om in rond te dwalen. Veel meubilair dat wordt gebruikt is van de bewoners van het dorp  zelf, die ook graag het " Maasland leven" bewaard zagen.


In het winkeltje is nu heerlijk (ouderwets) snoepgoed te kopen en natuurlijk konden wij dat niet voorbij laten gaan, kaneelstokjes en heerlijke caramels werden voor ons afgewogen en in leuke ouderwetse zakjes gedaan, en ik kan je verzekeren dat we er van genoten hebben !

Toch grappig dat die hang naar vroeger blijft bestaan, maar ook voor kinderen is dit heel leuk om te gaan bekijken, zeker als ze dan aan het einde heerlijke snoepjes mogen kopen.



 Daarna hebben we een stadswandeling door Maassluis gelopen, heel apart, we kennen Maassluis eigenlijk niet zo, maar door zo"n wandeling leer je best veel en is ook leuk om te doen.







Monument ter herinnering aan de Watersnoodramp in 1953 .









 Om op te warmen, het was best een beetje koud, lekker een kopje thee gedronken in een heel grappig
thee- en koffiewinkeltje, die ook allerlei zaken verkochten ge-end op thee en koffie.
Laat Jack daar nu een heel oud Sinterklaasblik vinden, eigenlijk niet te koop, maar na zijn verhaal over zijn verzameling vonden ze het toch wel leuk als dat blik daar terecht kwam, dus je begrijpt Jack zijn dag kon al bijna niet meer stuk.

Toen na een paar uurtjes heerlijk tafelen bij Pauline en Jaap thuis, Sven Kramer ook nog een gouden medaille won, was Jack zijn dag ( en die van mij natuurlijk ook)  helemaal af !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie