Vanmiddag , speciaal  voor Museumjaarkaart houders in het Olympisch jaar, een rondleiding gehad door het Olympisch Stadion. We hadden een ras echte Amsterdammer als gids , die zelf nog in zijn tijd in het Olympisch Stadion achter de derny motor had gefietst.Hij wist het leuk en met grappige anekdotes te vertellen

Zo werden in de kranten  het stadion in zijn begin jaren de "Steenen Stad"genoemd en na afloop van de Spelen in 1928 noemden Amerikaanse officials het "een model van de Toekomst "

Dat e.e.a. inmiddels wel heel anders is geworden behoeft geen woorden.



 Achter het Stadion loopt de Schinkel en je kunt het geloven of niet daar was een betonnen bak in gebouwd en dat was het Olympische Zwembad ! 

 Aan de oever staan nu nog 2 grote Eikenbomen en  als je in die tijd als 1e was geëindigd kreeg je een potje met een Eikenboom-plantje erin als prijs, of de sporters het daar nu nog voor zouden doen?




                                                                                                                                                                                  


 

 Binnen in het Olympisc Stadion is ook een klein museum ( ze zouden graag meer ruimte hebben om veel dat opgeslagen is tentoon te kunnen stellen, maar het geld ontbreekt ) met een paar hoogte punten uit het verleden  van het Stadion
  en de Nederlandse Sport.


 Zo kun je lezen wat Gerrie Knetemann als dagmenu tot zich nam. 

Zou ik ook zo hard gaan fietsen als ik dat allemaal at ?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie