3 Heerlijke dagen op Texel doorgebracht. Het was heerlijk rustig, hier en daar een verdwaalde toerist en dat was het dan. Zo konden we in alle rust van de stilte en schoonheid van het eiland genieten.


De 1 e dag was nogal druilerig, maar dan kun je mooi wat dingen gaan bekijken, zo kwamen we op Kaasboerderij "Wezenspyk" 
( klik hier ) waar een melkrobot de koeien melkt zonder dat daar ook maar 1 mensenhand aan te pas kwam. Ik heb met stijgende verbazing gekeken, zo ingenieus. We konden uitgebreid met de "boerin" praten omdat het zo  rustig was en die vertelde dat de koeien er binnen 1 dag aangewend waren en zelf naar de machine lopen om gemolken te worden.
Ze krijgen tijdens het melken extra krachtvoer aangereikt, dus het gebeurt ook nog wel eens dat ze gewoon voor de lekkerheid gaan, maar daar trapt de melkrobot niet in en worden ze er weer uit gezet. 
Hoe kan het bestaan ?! 




Wandelen in onze geliefde Mokbaai, al komen we er nu al een aantal keren, het is steeds anders. Nu waren er veel watertjes, die in de zomer verdwenen zijn, af en toe een beetje soppen, maar dat verhoogd alleen maar het plezier. Af en toe kwamen we een fazant tegen, we schrokken van elkaar, die dan weer vlug het duin opvloog om ons vandaar verder gade de slaan. Weinig vogels, maar wel van die hele grote Canadese ganzen. En de katjesbomen zaten al in knop, dus de lente komt er heus wel aan. Een kale oude boom met een mooie tekening erin, je ziet van alles zo in de natuur.


 Lekker lunchen bij Paal 17 ( een aanrader ) en daarna strand wandelen, we voelden ons weer helemaal gezond.

 



De laatste dag de Slufter op, weer helemaal alleen, nu ja,  met 1 bijzonder GROTE haas, die zodra hij ons zag naar zijn schuilplaats rende en even later toch nog weer even kwam kijken. 



 Helemaal fris en schoon gewaaid moesten we dan weer op het vaste land aan.   
  Texel is en blijft heerlijk om een paar dagen te zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie