CHOCOA


Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? 
Precies, wij ook niet. 
Toch is het niet zeker dat chocolade
altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. 
Tijdens Chocoa Festival kom je meer te weten 
over de toekomst van chocolade en 
krijg je antwoord op 
al je vragen over cacao 
en alles wat daarbij komt kijken.

Dus togen Sharon, Jack en ik naar de 
Beurs van Berlage,
en lekker dat het was ! 
alleen de geur van al die chocolade.
Proeven kon ook naar hartenlust en bij elke stand kreeg je een 
goede uitleg over de kwaliteit en de verschillende smaken, 
als rode peper, zeezout, venkelzaad en 
overheerlijk met kleine roze pepertjes, verwerkt in de chocolade.



Wat opviel was dat er veel met een hoog gehalte cacao werd gewerkt, sommige 100% 
(echt mijn absolute favoriete ) en geen suikers meer toegevoegd.
En ook  met duurzame producten, je proefde letterlijk en figuurlijk de liefde voor de chocolade.
Mexico was goed vertegenwoordigd en daar hebben we ook nog 
een lezing met proeverij van gevolgd in een aparte zaal 
van de Beurs van Berlage.








Natuurlijk kun je niet weggaan zonder iets mee te nemen 
om thuis nog eens na te genieten of cadeau te doen,
 toch Sharon ?














Van al die zoetigheid krijg je dan ook wel weer trek in iets hartigs 
en waar kun je dat dan beter doen met een lunch bij Loetje Centraal.

Zo was alles weer lekker in balans.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie