Rotterdam

. Een beetje vroeg in de auto naar Rotterdam en aangekomen bij het Ahoy was het erg rustig alhoewel het Festival al een uur open was. Binnen begrepen we het ook wel, een kleine bijzaal van het Ahoy gevuld met zo'n 50 kramen, veelal met kleding, haarproducten en allerlei make-up een paar stands met Food, niet iets dat je volgens ons een
 Holland Zomerfestival mag noemen. 
Het leukste vond ik eigenlijk nog de grote pluche speelgoedbeesten waar een 
( onzichtbaar ) motortje onder zat, waar kinderen mee rond konden rijden.
We waren al snel klaar en besloten om het winkelcentrum Zuidplein te bezoeken,
 ook dat was geen groot succes.




                                                         Maar het werd toch nog een hele leuke dag, op naar Katendrecht, vroeger een beruchte buurt in Rotterdam, maar sinds stadsherstel daar bezig is een zeer gewilde plaats om te wonen.


Even met de auto rondgereden om de nieuwe woningen te bewonderen, aan de kade zo leuk ! We vonden een plaats voor de auto aan de andere kant van het "eiland Katendrecht "en liepen toen zo over een brug het water over naar 










Hotel New York, 


mijn salade niçoise
 Daar moest gewoon weg wel geluncht worden, buiten is natuurlijk ook mooi zo aan het water, maar het interieur van Hotel N.Y. vraagt om binnen in het restaurant te eten en dat hebben we dus ook gedaan.  

Met de heerlijkste gerechten op de kaart moeilijk te kiezen, maar het lukte gelukkig toch en met een heerlijke witte wijn erbij kon je ons gewoon horen genieten.

Daarna een stukje gelopen langs de kade op de Kop van Zuid, bij de terminal lag een mooie grote boot en natuurlijk het heerlijke uitzicht op de skyline van Rotterdam.











Op de kade vonden we een herdenkingsmuur met alle namen van de Joodse kinderen die in de 2e wereldoorlog waren afgevoerd, een momentje van bezinning.








Terug in de wijk Katendrecht gelopen, wat ontzettend leuk, we kwamen op het Deliplein met allerlei leuke winkeltjes en de leukste restaurants, ondanks dat we heerlijk hadden geluncht nodigde het je gewoon uit om te komen eten. Ik ben verschillende restaurants even ingelopen, als je het vriendelijk vraagt geen probleem, om van de inrichting en keuken te genieten.
We hebben de lokroep kunnen weerstaan, nog vol van de lunch,  maar wat zal het er zaterdagavond leuk hebben uitgezien met al die restaurantjes rondom het plein.

Eerlijk is eerlijk, zo heeft Rotterdam wel een allure waarvan ik de aantrekkingskracht heel goed  kan begrijpen, 
en tenslotte is het niet zo ver rijden voor ons, 
dus dat dinertje daar komt er echt wel !









                                                                                      


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie