Chocolade

Cacaovrucht
Door Jack zijn passie en verzameling van Sinterklaas 
komen we nog wel eens ergens dat zeer de moeite
waard is.
In zijn verzameling ontbrak nog altijd een
echte cacaovrucht. 



Erik Wouda

 Na een beetje speuren kwam
Jack in contact met de 
Heer Erik Wouda 
van Cargill,
een bedrijf in Wormer 
dat cacaobonen verwerkt tot 
cacaomassa en poeder. 
We mochten langs
komen, dat deden we en we
 hebben een erg
interessant uurtje met Erik Wouda doorgebracht.






Cacaomassa.
Hij wist op een compacte manier de verwerking
van cacaoboon tot de massa en poeder uit 
te leggen en daarnaast kreeg Jack zijn cacaovrucht
en nog een aantal verschillende soorten cacaopoeder,
cacaomassa, cacaoboontjes en cacaoboter.



 Cacaopoeder.





 We danken de heer Erik Wouda 
dat we op zo'n leuke en
interessante wijze te woord zijn gestaan.






En nu maar duimen dat het SinterklaasMuseum 
dit jaar open mag gaan, 
zodat we aan een ieder die daar
belangstelling voor heeft dit proces kunnen laten zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie