3 Heerlijke dagen op Texel doorgebracht, het weer kon iets beter, de wind was erg koud maar met de kleine lammetjes in de wei en overal krokusjes en nog een enkele sneeuwklok , kreeg je toch wel een lente gevoel. 

Naast onze gebruikelijke wandelingen, we waren heerlijk helemaal alleen op de Slufter
( later kwamen er nog wel wat  wandelaars)
hebben we ook nog een aantal "nieuwe dingen "gedaan.

Een bezoek aan Eureka Orchideeën&Vogelbush werd door de roofvogel show  
    [ alhoewel ik eigenlijk vind dat je hem zo niet kan noemen ] wel heel bijzonder.

 
Je komt aan bij een tuincentrum en hebt niet het idee dat het iets is,
maar je vergist je.

Binnen zijn 2 grote ruimtes ingericht met prachtige planten , waar vogels vrij kunnen rondvliegen en ook een aantal gekooid zijn. 














Een leuke uitgezette route erdoor met interessante uitleg, een kleine orchideeën tuin en buiten een aantal vogel-verblijven, echt heel leuk om door te gaan.





                                                                          
















 



Grappig niet...................

  maar ik vind mijn "eigen"  Jack

 toch leuker.


 






Maar de vogel-show, die ruim een uur duurde, buiten in het weiland vonden we wel het hoogtepunt. Een verzorgster die zelf de vogels opvoedde en opleidde gaf een zeer heldere uitleg over verschillende roofvogel soorten en liet ze ook rondvliegen zodat we het verschil in beweging goed konden zien.


 





Uit alles sprak haar liefde voor de vogels,
heel mooi om te zien.




 

  Een bezeoek aan Landgoed de Bonte Belevenis is  een leuke en educttieve activiteit voor zowel jong als oud. Op dit landgoed is Het Ambachtscentrum Texel gevestigd. Bezoekers kunnen hier een kijkje nemen in twee sfeervolle boerenschuren naar oude ambachten zoals een kaarsenmakerij, zeepmakerij, papierschepperij, bakkerij, brouwerij en distilleerderij. De rondgang in de distilleerderij was leerzaam en diegene die de uitleg gaf wist er zeer veel van en vertelde boeiend.


 Wat een bijkomend leuk iniatief is, dat hier ook mensen met een handicap in dienst zijn, die alle ruimte krijgen om mee te draaien.





 



En last but not least de Texelse Paddenstoelen kwekerij bezocht, heel kleinschalig, nog ietwat in de kinderschoenen, maar een leuke uitleg over de Shii-take die daar gekweekt wordt. Ook nog even geproefd, heel byzonder van smaak. Thuis de gekochte tapenade maar eens proeven.








 Ja en met al die bezoeken, wandelen en natuurlijk lekker eten op zijn  tyd 
                                   zijn 3 dagen zomaar voorbij.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie