Maandag naar de Beurs van Berlage voor de Tentoonstelling Reclameklassiekers. Nu is het gebouw op zich al mooi en deze tentoonstelling past er ook prima in. 

Je maakt een wandeling langs allerlei reclames, van de eerste die werd uitgezonden tot de hedendaagse. Je ziet heel goed de veranderingen qua reclame, van oubollig en een beetje belerend, tot de snelle ( en soms in mijn ogen te ver gaande) uitingen van nu.


 




Er zijn overal zitjes waar je op een scherm of een oud tv toestel een aantal reclames kunt bekijken, soms moet je er wel vreselijk om lachen.






 






 Natuurlijk ontbrak Loeki de Leeuw niet, zowel in uitleg hoe hij zo in de reclame is gekomen als in zijn huidige Gouden glorie.


We hebben er ruim 1 1/2 uur rondgekeken en het was erg leuk om te doen.


Tussen de middag een broodje bij 
Van Dobben, concept is daar nooit aangepast en als je zag hoe druk er het was en van die heerlijke broodjes !

 Daarna naar het Rembrandtsplein, waar dit jaar ( na alle voorgaande mislukkingen ) een echte Kerstmarkt zou zijn. Nu kennen we de leuke en mooie Kerstmarkten van Duitsland en om de een of andere reden lukt het dus maar niet hier ook zo iets te kunnen doen, terwijl het in mijn ogen toch echt niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Jammer genoeg moesten we ook nu weer vaststellen dat het dus echt nergens op lijkt. In een zaal was een binnen Kerstmarkt, geen gezelligheid aan, buiten om de ijsbaan allerlei blokhutten, waar ook niet echt overal Kerstachtige dingen in waren uitgestald en als klap op de vuurpijl waren om 3 uur in de middag nog steeds niet alle kramen open. Sorry, maar wij vonden het een echte aanfluiting en dat we er niet alleen zo over denken bleek wel uit de krant van hedenmorgen, waarin wordt gesteld dat het een grote flop is.



Gelukkig kunnen we altyd nog naar Duitsland om daar van een echte Kerstmarkt te genieten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie