Een droom van Jack is uitgekomen, op woensdag 17 november opende hij zijn 
SINTERKLAAS MUSEUM  in het winkelcentrum van Diemen aan de Ouddiemerlaan 195.

Samen met de wethouder van Kunst en Cultuur werd het Museum geopend 
( Jack als de Goed Heilig Man )

We kunnen alleen maar zeggen dat de eerste 2 dagen dat het Museum geopend is een groot succes is , zowel  kinderen als volwassenen kwamen er kijken met hele leuke reacties. 

Onderstaand het persbericht dat in het Diemer Nieuws werd geplaatst;


""DIEMEN- Samen met wethouder van Kunst en Cultuur Jeannette Pietersen opende Sinterklaas gisteren het Sinterklaasmuseum in winkelcentrum het Diemerplein.

Diemenaren Jack en Heleen van Lith zijn de drijvende krachten achter dit bijzondere, tijdelijke museum in Diemen. Meneer van Lith spaart al ruim twintig jaar alles wat met de Sint te maken heeft. “Bekers, speculaasplanken, lettervormen, boeken, ansichtkaarten, beelden, posters, grammofoonplaten, en nog veel meer”, somt mevrouw van Lith op. Zij heeft met de bijzondere spullen van haar man het museum ingericht. “Het is een mooie expositie geworden die leuk is voor kinderen en hun ouders. Wij besteden ook aandacht aan de oorsprong van het feest, bijvoorbeeld met een bijzonder boek uit 1911.”
Een bezoek aan het museum is gratis, maar het echtpaar van Lith hoopt dat de bezoekers een donatie willen geven voor Stichting KiKa. “Sinterklaas is een echt kinderfeest, en we willen zo ook aandacht vragen voor ernstig zieke kinderen.”
Van Lith is van jongs af aan geboeid door Sinterklaas. Samen met zijn vrouw reist hij door het hele land op zoek naar aanwinsten voor zijn verzameling. Zij reisden zelfs naar Myra in Turkije om zelf te zien waar de oorsprong van het verhaal van de bisschop ligt. Van Lith is ook lid van de Stichting Vrienden van Sinterklaas en het Sinterklaasgenootschap. “Mijn drijfveer is om dit unieke Nederlandse feest in ere te houden, met alle tradities die erbij horen.”
Gewoonlijk is de zolder van hun huis een privé museum, maar het is altijd de grote wens geweest van Van Lith om met zijn memorabilia een echt museum in te kunnen richten, zodat veel meer mensen van zijn verzameling kunnen genieten. In samenwerking met de winkeliers van het Diemerplein komt die wens nu uit. “We zijn er heel blij mee en dit is misschien wel het begin van een mooie traditie in Diemen.”

 Het Sinterklaasmuseum, te vinden tussen Starblooms en De Dierenwinkel, is tot en met 4 december iedere woensdag-,  vrijdag-  en zaterdagmiddag geopend van 13.30  tot 16.30 uur. Op woensdag en zaterdag is Sinterklaas aanwezig en kunnen de kinderen hem een handje geven. Op vrijdag is de beheerder present om bezoekers te vertellen over zijn verzameling.""

Reacties

Hilda Doves zei…
Hoi Heleen en Jack, wat leuk dat er een Sinterklaasmuseum is geopend in Diemen. Dat moet echt een droom zijn die uitkomt. Ik denk nog met veel plezier aan onze Sinterklaasfeesten op 't Kloddertje en Palet. Ik werk nu bij een Peuterspeelzaal in Amsterdam Geuzenveld. Ook deze veelal allochtone kinderen zijn in de ban van de Sint. Bij ons komt altijd Pietje Bart (mijn zoon). Sinterklaas heeft het zo druk, dat Piet alleen komt. De kinderen zijn altijd helemaal gek op hem. Ik hoop dat alles goed met jullie gaat, een goede gezondheid. Groetjes en een fijne Sinterklaastijd gewenst. Groetjes van Hilda.

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie