STICHTING AAP

Een rondleiding over het terrein van Stichting AAP stond op ons programma voor deze dag samen met Pauline en Jaap.
Bij aankomst kregen we te horen dat de rondleiding was beperkt inzake het Corona-virus, niet voor de mens te beschermen maar de kwetsbare apen en andere dieren die hier worden verzorgd en gehuisvest.





Daar konden wij ons goed in vinden, wij kunnen ons nog een beetje beschermen maar deze dieren niet.
Het was wel loei-koud door de wind maar de beide heren die ons gidsten vertelde zo boeiend dat je dat voor lief nam.
Ook nu troffen de schrijnende verhalen je in je hart en nam de bewondering voor alle medewerkers van deze stichting zeker toe. 



 




  Ze draaien met heel veel vrijwilligers en ook hun werknemers die daar een betaalde baan hebben zijn zeer begaan met de Stichting. Zo kon het gebeuren dat met de crisis van 2018 deze medewerkers afstand deden van hun vakantiegeld om zo de Stichting te steunen in de teruglopende donaties.







Des te jammer is het dan dat niet elke instantie mee werkt als er iets vervangen moet worden in de buitenvelden of een loopbrug die herstelt moet worden. De dieren die op een wachtlijst staan zijn dus hier de dupe van.
Deze stichting is selfsupporting en vraagt geen subsidie, dan zou je toch denken dat een gemeente als Almere hier trots op is en ze aan alle kanten steunt, helaas...................



 Ik zet hier de link naar hun site en wellicht ga je zelf eens voor een rondleiding. Misschien heb je nog wat geld in een oude sok of is het een idee om een dier te adopteren, ik kan je verzekeren dat elke bijdrage is bestemd voor hun dieren.

 



Wel door en door koud op huis aan voor een lekker kop thee en een drankje.
De afsluiter van deze fijne dag paste er precies bij
 een heerlijk etentje bij onze favoriete Griek.
                                                                           


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie