MUSEUM VAN DE 20e EEUW


 Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn 
vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. 





Het pand op zich is prachtig, een oude gevangenis met een hele historie, waar je ook alles over kunt lezen, nu dus een museum maar ook een hotel met restaurant en appartementen om te kopen.De ligging is prachtig aan de rand van de zee.

 
 Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.







Hoe ingenieus een strijkijzer waar je ook je krullenset op kon verwarmen.


Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen. 






 








Ook qua advertenties zie je de grappigste voorbij komen, denk niet dat deze nu nog zou mogen.





 Er is veel te zien en ook voor kinderen is het erg leuk, 
een hele afdeling met speelgoed door de jaren heen van Barbie tot aan de Telekids.


 De 2e tentoonstelling is kleiner maar ook interessant om door te lopen, immers;

 alweer 30 jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Over dit belangrijke onderdeel van de recente historie toont het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn t/m 29 maart 2020 de tentoonstelling “De tastbare DDR”. Op een nagebouwde betonnen muur wordt verteld over de komst en de val van de muur. Honderden (gebruiks)voorwerpen uit de DDR vertellen over het leven in voormalig Oost-Duitsland. 



Jammer genoeg was het weer een spelbreker, we hadden nog graag door Hoorn gewandeld, we zagen de prachtigste panden, maar in de gietende regen is het allemaal wat minder.
We besloten ergens lekker te gaan lunchen en de wandeling te bewaren voor een andere dag als het weer wat mooier weer is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie