BENIDORM

Voor het eerst naar Benidorm, wat moet je je er bij voorstellen?
                                      Oude mensen met rollators en scootmobiels had ik zo een beetje in gedachten.


Niets was minder waar, Benidorm heeft ons zeer verrast en we hebben het er heerlijk gehad.
 Elly en Wim en Loes en Frans waren al vaker, voor ons de eerste keer, zo met z'n 6en
 Het hotel was super qua verzorging en ligging, nog geen 500 meter van de zee, en dan wordt je verrast door de prachtige boulevard 
die 2 kilometer lang langs het zeer brede strand loopt. 
 



De oude stad ligt een beetje in het midden van de boulevard zodat het lijkt alsof je omarmt wordt.
Heerlijk om te wandelen ( dat hebben we zeker bijna elke dag  gedaan ) en genoeg plekjes om even te rusten en van de zon en het weidse zicht te genieten.

 





Ook staan er door heel Benidorm apparaten om mee te sporten en het was werkelijk super schoon, geen rommel op de grond, en veel, heel veel groen, heerlijk


. 



Ik zag met verwondering  peperbomen met roze pepertjes eraan, takje geplukt en geproefd, echt roze peper ! en langs de hele boulevard bloeiende rozemarijn.





 

De oude stad vond ik erg leuk, oud Spaans met mooie straatjes en leuke winkeltjes, geen toeristenzooi maar echt leuke winkeltjes om in te neuzen.



 











En de temperatuur, alleen daar wordt je al vrolijk van, af en toe een mindere dag maar dan nog was het lekker om te gaan lopen.





Ik vond de skyline prachtig met al die gebouwen, waar 1 gebouw ons zeer intrigeerde. In de volksmond de Diamand genoemd, waar het verhaal bij ging dat een vader het gebouw voor zijn dochter had gebouwd, maar dat op een moment het geld op was. 







 




Romantisch, natuurlijk, maar de waarheid is dat dit gebouw Intempo, het hoogste gebouw in Benidorm zou worden, en waarbij men tijdens de bouw"vergat"om vanaf de 20e verdieping de liftschacht mee te bouwen.
Het staat nu een aantal jaren leeg te staan en aan de achterkant zitten er zelf nog geen ramen in. 
Triest want het is een heel apart gebouw.








Het  Balcón del Mediterráneo met zijn  romantische trap naar het balkon en waar je kunt genieten van het prachtig uitzicht op de beide stranden, waar een accordeonist heerlijk staat te spelen en de Spanjaarden spontaan gaan dansen, genieten met een hoofdletter.













De haven, klein maar leuk om te lopen en als je geluk hebt zie je oude vissersmannen hun netten boeten, al zijn ze er niet van gecharmeerd om gefotografeerd te worden. 










 






Iedereen geniet natuurlijk 
op zijn eigen manier, 








 


maar soms zag je wel 
bijzondere taferelen 




 








                                                                op het strand.

 






 


De 14 dagen vlogen op deze manier voorbij en ik vond het erg jammer om weer terug te moeten, het leven leeft daar zo gemoedelijk, het kabbelt aan je voorbij.
Waar zeker ook het weidse strand met zijn ruime zicht op zee aan je rust mee werkt.

 







We hebben het erg fijn gehad en voor ons staat vast dat we terug gaan om Benidorm verder te ontdekken en niet in de laatste plaats voor het heerlijke weer waar we op getrakteerd werden.

                        
 
                                                                              
                                                            Wat denken jullie Elly,Wim, Loes en Frans, weer met z'n 6en?
                                                                                 

 

Reacties

Mooi dat jullie zo genoten hebben van Benidorm. Erg jammer dat we door omstandigheden elkaar - ondanks dat we zo dicht bij elkaar waren - niet hebben ontmoet. Maar een volgende keer moeten jullie zeker bij ons in Jávea op bezoek komen. Jullie zullen na de Benidorm ervaring beslist begrijpen dat wij alweer 36 jaar zeer tevreden in ons tweede vaderland ons leven leven. Marianne en Rens.

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie