Brugge, die Scone of die Soete ?
chocolade-kan |
die we zouden gaan doen in Brugge.
Met Sharon hadden we een 3 daags
chocolade-arrangement
geboekt in Brugge, dat leek wel wat
en dat was het ook.
Met 1 dag regen en 2 dagen zon hadden we
sowieso niets te klagen.
De regendag maar voor de musea gebruikt,
chocolade bewaar doosjes |
als 1e het ( hoe kon het anders ) het ChocoladeMuseum.
We wisten natuurlijk al veel over chocolade,
maar je bent nooit uitgeleerd dat bleek.
Zo blijken er 3 soorten cacaovruchten te zijn die de smaak bepalen,
en qua gebruikswijze hoe te drinken en te verpakken
waren er mooie items te bewonderen.
Daarna het FrietMuseum ( ja, echt )
en als je van die chocolade
al geen trek had gekregen dan kreeg je dat hier wel.
Uitleg over aardappels, recepten,
een filmpje en in de kelder van het museum
een frituur
en ja dat laat je dan niet aan je voorbij gaan,
gesmuld van de frietjes maar zeker de
Belgische mayonaise.
Belgische mayonaise.
De volgende dag de Chocoladewandeling,
in het boekje waar de route in stond
zaten een aantal vouchers,
waarmee je bij diverse chocolatiers iets kon proeven.
We raakten naast de mooie panden
steegjes en doorkijkjes
binnen vanuit een kerk genomen |
en kerken
die er in Brugge zijn te bewonderen,
de tel kwijt hoeveel chocolade-winkels we wel niet tegen zijn gekomen.
Van gewone tot uiterst bijzonder en allemaal bestaansrecht !
The Chocolate Line wil ik er wel uitlichten dat is een
chocoladebruin statement in
de Brugse binnenstad.
Hier laat Dominique Persoone lekkerbekken, foodies, topchefs,
toeristen en toevallige
passanten smullen van spannende chocoladecreaties.
En dat klopt, wij hadden een bonbon met
gedroogde tomaat, basilicum en zwarte olijven in pure chocolade,
zo verfijnd, ik had niet gedacht dat je echt het verschil kon proeven,
maar alle eer.
We hadden 1 kleine teleurstelling,
op een chocolade-snuif,
helaas die was niet meer.
Van al dat lopen krijg je ook dorst en
wat is er dan lekkerder
dan een echt Belgisch biertje ?
De laatste dag op pad om bonbons te kopen, voor jezelf en om weg te geven, maar o wat een
moeilijke keus.
En natuurlijk een DelHaize in om wat mooie
Belgische specialiteiten mee te nemen.
En het antwoord op de vraag is,
Brugge is een Soete & Scone,
geen twijfel mogelijk.
dan een echt Belgisch biertje ?
wat moet ik toch kiezen ? |
De laatste dag op pad om bonbons te kopen, voor jezelf en om weg te geven, maar o wat een
moeilijke keus.
En natuurlijk een DelHaize in om wat mooie
Belgische specialiteiten mee te nemen.
En het antwoord op de vraag is,
Brugge is een Soete & Scone,
geen twijfel mogelijk.
Reacties