Brugge, die Scone of die Soete ?

chocolade-kan
Ja dat was de vraag die stond op de Chocoladepromenade
die we zouden gaan doen in Brugge.
Met Sharon hadden we een 3 daags 
chocolade-arrangement 
geboekt in Brugge, dat leek wel wat 
en dat was het ook.
Met 1 dag regen en 2 dagen zon hadden we 
sowieso niets te klagen.

De regendag maar voor de musea gebruikt, 





chocolade bewaar doosjes


 als 1e het ( hoe kon het anders ) het ChocoladeMuseum.  
We wisten natuurlijk al veel over chocolade, 
maar je bent nooit uitgeleerd dat bleek.
Zo blijken er 3 soorten cacaovruchten te zijn die de smaak bepalen, 
en qua gebruikswijze hoe te drinken en te verpakken
waren er mooie items te bewonderen.





 
Daarna het FrietMuseum ( ja, echt ) 
en als je van die chocolade 
al geen trek had gekregen dan kreeg je dat hier wel.
Uitleg over aardappels, recepten, 
een filmpje en in de kelder van het museum 
een frituur 
en ja dat laat je dan niet aan je voorbij gaan, 
gesmuld van de frietjes maar zeker de 
Belgische mayonaise.





 


 De volgende dag de Chocoladewandeling, 
in het boekje waar de route in stond 
zaten een aantal vouchers, 
waarmee je bij diverse chocolatiers iets kon proeven.




We raakten naast de mooie panden 







steegjes en doorkijkjes











binnen vanuit een kerk genomen





en kerken 
die er in Brugge zijn te bewonderen, 











de tel kwijt hoeveel chocolade-winkels we wel niet tegen zijn gekomen.
Van gewone tot uiterst bijzonder en allemaal bestaansrecht ! 




 The Chocolate Line wil ik er wel uitlichten dat is een 
chocoladebruin statement in de Brugse binnenstad.
 Hier laat Dominique Persoone  lekkerbekken, foodies, topchefs, 
toeristen en toevallige passanten smullen van spannende chocoladecreaties.

En dat klopt, wij hadden een bonbon met  
gedroogde tomaat, basilicum en zwarte olijven in pure chocolade, 
zo verfijnd, ik had niet gedacht dat je echt het verschil kon proeven, 
maar alle eer.





We hadden 1 kleine teleurstelling,
we hadden ons verheugd 
( Jack niet natuurlijk ) 
 op een chocolade-snuif
helaas die was niet meer.









Van al dat lopen krijg je ook dorst en 
wat is er dan lekkerder 
dan een echt Belgisch biertje ?








wat moet ik toch kiezen ?




De laatste dag op pad om bonbons te kopen, voor jezelf en om weg te geven, maar o wat een
moeilijke keus.



En natuurlijk een DelHaize in om wat mooie 
Belgische specialiteiten mee te nemen.








En het antwoord op de vraag is,
Brugge is een Soete & Scone,
geen twijfel mogelijk.

                                                                                   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie