Afvaart uit IJmuiden.
 Na alle Sint drukte gaan we er eigenlijk ieder jaar wel even tussenuit voor we ons weer opmaken voor de Kerst.
Met DFDS Seaways 3 dagen naar NewCastle leek ons wel, we hadden het een paar jaar geleden al eens gedaan en er leuke herinneringen aan.

 Ook nu is het weer een heel leuk uitstapje geweest, het ziet er allemaal prachtig uit aan boord, gezellig in de Kerst.
Na heerlijk te hebben genoten van een voortreffelijk buffet, nog even rond gelopen en op naar de hut.
Nu was het al beweeglijk aan boord, maar wat die nacht met stormkracht 10 over ons heen kwam. En we lagen ook nog eens op de punt van het schip ( kon je zo mooi alles zien ) we voelden de ene golf na de andere echt beuken tegen het schip. Jack maar een pilletje ingenomen, dat hielp echt heel goed, maar om nu te zeggen dat we lekker uitgerust aan het ontbijt kwamen, neen. 

Kinderen die Kerstliedjes zongen


 Met bus die al voor ons klaar stond in de haven op naar NewCastle, lekker weer, droog,beetje wind (?) en zo waren we heerlijk aan het rondkijken. We vonden de Grainger Market meteen, die was in vergelijk met de vorige keer iets meer uitgebreid met kleinschalige horeca
en we genoten weer van die heerlijke
typisch Engelse Kerstsfeer. 







We liepen een kerkje binnen, dat we even buiten het centrum zagen staan en daar stond deze  byzondere Kerstboom, met als versiering briefjes met wensen erop.


Mooie gedachte  om even bij stil te staan.









 In de kerk was ook een ruimte voor kinderen om te spelen,  ook werden er kerstkaarten en andere kerstartikelen verkocht om allerlei goede doelen te sponsoren die geënt waren op kinderen.



Was dat bij ons ook niet eens zo ?






  In het centrum zelf was het gezellig versierd, soms heel mooi en 1 winkel had al zijn etalages als sprookjes in gericht, met beweegeinde poppen, zo leuk. 
 Ouders gaan met hun kinders in het weekend
naar deze etalages kijken.







Ook inkopen gedaan, de echte Kerstpudding en al van dat soort leuke zaken die je Kerst iets extra's geven. Voldaan terug naar de boot met 1 vraag , hoe zou het weer zich houden, nu ik kan je vertellen het was weer helemaal raak, rollen en stoten, hoge golven over het dek ( we zaten op 6 hoog ) . 


Maar dat alles kon toch echt niet het plezier bederven dat we 
deze 3 dagen hebben gehad.



 Een ieder die mijn blog volgt wil ik graag hele 
Fijne Kerstdagen toewensen 
en een Goed, maar vooral Gezond 2012.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie