Posts

Posts uit maart, 2011 tonen
Afbeelding
  Bij iedereen die Jack kent, is zijn grote passie voor alles dat met Sinterklaas te  maken heeft wel bekend. Ook dat hij in December met veel plezier als de Goede Sint de schoolkinderen een bezoekje brengt.  Een mooi schilderij van de Sint  stond o.a. nog op zijn verlanglijst  ( dat nog steeds erg lang is ). In Rens van Adrighem vonden we diegene die een prachtig schilderij van Jack als Sint heeft geschilderd en wel vanaf een foto. Het verdient een groot compliment zoals Rens SinterJack heeft weergegeven .! En wie weet valt het dit jaar wel in het echt te bewonderen in het  Sinterklaas Museum, als dat zoals vorig jaar, wellicht in November  zijn weer deuren opent.
Afbeelding
Dinsdag met Sharon "Puur Glas genieten in Leerdam" gedaan, een heel leuk arrangement te verkrijgen bij de VVV van Leerdam. Het bestaat uit een aantal componenten , het eerste was een lekker kopje koffie met appelgebak in het restaurant bij  de Glasblazerij en daarna een bezoek aan de Glasblazerij.  Dat vond ik wel 1 van de hoogtepunten van de dag, ik had er wel uren kunnen zitten, om naar de 4 mensen te kijken die daar op ambachtelijke wijze Glas staan  te blazen. Het is heel intensief en je moet het ook altijd met z'n 2 -en doen. De opleiding duurt 7 jaar en op dit moment werken er Glasblazers uit Tsjechië, waar  nog wel een opleidingsprogramma is  en probeert men hier in Leerdam het ook weer op te starten.   Dit klompje glas, wordt uiteindelijk een mooie vaas. Je ziet hier het decoreren met vloeibaar glas. Daarna de rondwandeling door Leerdam, die we een beetje rommelig vonden, wellicht is de oude kern van Leerdam net iets te klein om er een gro
Afbeelding
 3 Heerlijke dagen op Texel doorgebracht, het weer kon iets beter, de wind was erg koud maar met de kleine lammetjes in de wei en overal krokusjes en nog een enkele sneeuwklok , kreeg je toch wel een lente gevoel.  Naast onze gebruikelijke wandelingen, we waren heerlijk helemaal alleen op de Slufter ( later kwamen er nog wel wat  wandelaars) hebben we ook nog een aantal "nieuwe dingen "gedaan. Een bezoek aan Eureka Orchideeën&Vogelbush werd door de roofvogel show       [ alhoewel ik eigenlijk vind dat je hem zo niet kan noemen ] wel heel bijzonder.   Je komt aan bij een tuincentrum en hebt niet het idee dat het iets is, maar je vergist je. Binnen zijn 2 grote ruimtes ingericht met prachtige planten , waar vogels vrij kunnen rondvliegen en ook een aantal gekooid zijn.  Een leuke uitgezette route erdoor met interessante uitleg, een kleine orchideeën tuin en buiten een aantal vogel-verblijven, echt heel leuk om door te gaan.        
Afbeelding
Vandaag naar Sotheby's om een gedeelte van de inboedel van Prinses Juliana te bekijken die geveild gaat worden.    Jack kijkt even hoe duur het is. Er staat werkelijk van alles en er loopt ook van alles ( publiek ) in de rondte. De meeste in mijn ogen kijkpubliek, maar ook handelaren en particulieren die op een koopje uit zijn. Alhoewel als je de prijzen ziet, vraag ik me af of je daar in slaagt.  Prachtige schalen ,             rijk versierd. Ik moet eerlijk zeggen, dat behoudens glaswerk ( maar ik ben ook gek van glas ) er nu niet echt iets bij was dat ik zou willen hebben. En waar ik me nog het meeste over verbaasde was dat sommige artikelen vuil en onder het stof zaten, ik zou het zo niet durven verkopen,  evenals beddenspriralen (??) en kapotte stoelen, maar ja ........je weet nooit wat de gek er voor geeft, toch.  Hoezo, een gouden lepel in de mond ?        Maar eerlijk is eerlijk, het is wel heel leuk om zo even rond te snuffelen.