Zondagmiddag, prachtig weer, wat heb je meer nodig voor een lekkere wandeling in het bos. Dus op naar de bossen rond de Lage Vuursche  . We hadden niet de illusie dat we de enigen zouden zijn op deze mooie herfstdag, maar we vonden toch een gedeelte bos waar we redelijk alleen konden dwalen.

 

We zagen een heleboel paddenstoelen, jammer was dat ze al aan het vergaan waren , maar gelukkig zagen we nog een paar mooie. 
 


Deze leek precies op een schelp.
   
  Tot onze verbazing zagen we opeens een man lopen met een soort van antenne op zijn hoofd en oordopjes in de oren, we hoorden hem mompelen, "ja, ik hoor hem, maar weet niet welke het is " , ik dacht dat we een vogelaar tegen waren gekomen, die op het geluid af ging, maar niets was minder waar. Toen we een eindje verderop nog een aantal mannen zagen met ook zoiets op het hoofd zijn we maar eens gaan vragen. En je kunt het geloven of niet maar ze waren op vossenjacht, ik nog naief vragen of er dan zoveel vossen waren, bleken het electronische vossen te zijn. Op een aantal plaatsen in het bos waren kleine kastjes verstopt en die gaven een bepaalde toon en als je dan het kastje gevonden had, had je dus een vos te pakken.
Ieder natuurlijk zijn hobby, maar we hadden er wel met z'n 4-ren vrolijke minuten door..................

                                                                                                                                 


Na onze  wandeling terug naar huis en omdat half Nederland op de weg zat ontkwamen we niet aan een stukje file, wel jammer , maar helaas...................


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie