Omdat we vorig jaar met veel plezier naar Gouda's Monmartre waren geweest, leek het ons leuk dit jaar nog eens te gaan. Dus woensdag met Sharon op naar Gouda, op het Grote Plein aangekomen zagen we niet 1 kraam staan, we snapten er niets van. Wat bleek bij navraag, omdat de KNMI een weeralarm had afgegeven was zomaar besloten om het hele feest af te blazen, daar sta je dan..................




Gelukkig had ik een wandeling in de Museumhaven van de website van Gouda uitgeprint dus gingen we die lopen, terwijl het heerlijk zomers weer was ! De wandeling viel een beetje tegen,in die zin, de panden langs de grachten waren prachtig in de aanloop naar de echte wandeling,maar verder schrokken we een beetje van de verpaupering als je verder van het centrum vandaan liep. En b.v. de beloofde winkel van de enige pijpenmaker die Gouda nog rijk was 
( met de nadruk op was ) bleek leeg te staan, zoals heel veel andere panden. Of een kaarsenwinkel die je kon bezoeken bleek gewoon gesloten te zijn terwijl er op de deur bij de openingstijden stond dat hij open behoorde te zijn.



Deze vitrinekastjes zagen we bij de wandeling op diverse plaatsen aan de muren van de huizen. We zijn er niet achter gekomen wat het betekende.




Een heerlijke lunch op een terras vergoedde veel en daarna hebben we het Kaasmuseum in de Waag bezocht. Een leuke ,persoonlijke rondleiding van 3 kwartier , in een kleinschalig museum.  

Nog even met de gids gesproken over datgene wat we in de rondwandeling gemist hadden en we kregen helemaal gelijk, maar zoals je tegenwoordig steeds vaker als excuus mee krijgt, dat het een kwestie van geld is !?  
Maar volgens mij moet een stad die pretendeert een trekpleister voor toeristen te willen zijn, zelf ook moeite moeten doen om zijn uitstraling te behouden en als je een prachtig stadsplein vol laat zetten met winkels als de Trekpleister, Wibra , enz. heeft dat volgens mij geen enkele meerwaarde en krijg je als toerist toch wel een beetje een rare indruk ( en niet alleen als toerist)







Tot slot vonden we in de Naaierstraat , waarom niet aan het mooie plein bij het Stadhuis ??, Chocolade atelier PUUR , met chocolade en bonbons zo heerlijk en puur van smaak, dat was een mooi moment om afscheid te nemen van Gouda na toch een fijne dag.





N.b. geen druppel, geen storm, niets van dit alles toen we om 3 uur Gouda verlieten, beetje dom van de organisatie !?









Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie