Terug van een overheerlijke vakantie aan de Costa Brava, wel even wennen om weer terug te zijn, al is het alleen maar om de temperatuur. Niks geen ontbijt in de zon op je balkon, eerder de kachel aan, maar ja de herinneringen maken dat je het wel weer lekker warm krijgt.
Ons eerste uitstapje dat we maakten was naar Can Solivera,

(kijkje nemen, klik hier) een meer dan 1000 jaar oude prachtige finca waar Daida en Hans de Roos een olijfgaard hebben en daar o.a. verschillende soorten olijfolie maken. We werden allerhartelijkst ontvangen en kregen maar liefst een bijna 2 1/2 durende rondleiding van Daida de Roos, die zeer boeiend en bezielend over "haar" olijven kan vertellen.
Aan het eind van de rondleiding natuurlijk de proeverij, werkelijk heerlijke olijfolie, waarvan de "wilde olijfolie" wel heel bijzonder is. Deze wordt gemaakt op zeer ambachtelijke wijze van olijven waar geen insecticide bij worden gebruikt en de vruchten worden geplet op traditionele wijze door enorme rollende molenstenen en daarna geperst in stapels ronde stromatten , de smaak is er dan ook naar, heerlijk ! Natuurlijk hebben we genoeg olijfolie meegenomen om er hier in Nederland nog van te genieten en ons weer even terug te wanen.
Op een bewolkte dag ( gelukkig maar 1-tje) hebben we de ruïnes van Empuries bezocht, gelegen vlak aan de kust een prachtig terrein met opgravingen van een Romeinse en een Griekse stad. Je bent toch altyd weer verbaast wat ze in de oudheid toch allemaal konden en dat allemaal zonder de moderne technologie. Er is ook een klein museumpje bij waar een aantal opgegraven dingen te bewonderen zijn.
Ondanks dat we hier al heel lang vakantie vieren hoorden we nu voor de eerste keer iets over een stuwdam die in de buurt moest zijn. Bij de VVV was niemand op de hoogte maar Elly en Wim wisten waar hij lag, dus met z'n 4-ren er naar toe. En inderdaad een hele- op het oog nog nooit gebruikte- stuwdam lag daar op ons te wachten. Grappig om te zien en te gissen waarom hij nu nog nooit gebruikt is.
Mooi uitzicht op de rivier , dus mooie plaatjes schieten en wat te denken van deze schaduwfoto, en nu maar raden wie wie is !  


Een bezoek aan Figueras, de stad van Dali, waar we het museum links lieten liggen, we hadden het al een aantal malen bezocht, maar het stadje is ook leuk om te doen en we bezochten het Speelgoedmuseum van Catalonië, heel mooi opgezet, met prachtig speelgoed en ik was zo dom om mijn fototoestel te vergeten, jammer . 

Ja, en zo komt er op een gegeven moment dan toch weer de tyd om naar huis te gaan, heerlijk om onze pussycats weer te kunnen knuffelen, dat wel, maar ik denk nu toch een beetje met heimwee
aan het heerlijke weer, de rust en stilte ..................

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie