KASTEEL de HAAR

Samen met Sharon naar het Kasteel de Haar, nog nooit zo een mooi en rijk Kasteel gezien.                        

Eigenlijk is het teveel om in 1 x te bezichtigen, er is zoveel moois te zien dat je op een gegeven moment verzadigd bent.   Er zijn 4 niveaus dus wel even trappen lopen en dan van die lekkere smalle en steil !

 

 

 

 

 


 


Wat heel leuk was dat er in verschillende vertrekken een gids stond die als je dat wilde wat over de inrichting en het Kasteel vertelde.

 

 

 

 

 

In 1887 trouwt baron Etienne met de steenrijke Franse barones Hélène de Rothschild. Ondanks het feit dat beide families tegen het huwelijk zijn, is met deze ontmoeting het lot van De Haar bezegeld. De droom van de baron kan worden verwezenlijkt: het laten herbouwen van het familiekasteel als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen.

 De baron en barones houden zich niet alleen bezig met de architectuur, maar ook met de inrichting van het kasteel. Samen met zijn vrouw maakt de baron grote reizen. Een daarvan voert hen aan het begin van de vorige eeuw naar het Midden en Verre Oosten. Van deze reis brengen zij allerlei kostbaarheden mee, waaronder veel antiek Chinees en Japans keramiek. Van internationaal befaamde antiquairs
worden ook kunstvoorwerpen aangekocht.

 Die verzamelwoede is ook barones Hélène de Rothschild van huis uit niet vreemd. Zij stamt uit een – al in de tijd van Napoleon – belangrijk geslacht van internationale financiers. In heel Europa bouwen de Rothschilds in de 19e eeuw grote kastelen en buitenhuizen, die zij vullen met prachtige verzamelingen op het gebied van porselein, zilver, schilderkunst, wandtapijten en meubelkunst. 


 

 

 

Naast het Kasteel is er ook een heel mooi park dat prachtig is onderhouden en een plezier om doorheen te wandelen, met een diversiteit aan o.a. dahlia's, nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten bestaan.

 

 

 

 

De hele ochtend in en om het Kasteel rond gebracht en toen waren we wel aan een lekkere lunch toe, die we dan ook kregen in het Wapen van Haarzuilens.

                                                                                        

 


                                                                                  Echt gesmuld toch Sharon ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie