POTJE TOE

Met onze fietstochten, de buurvrouw en ik,  door het Ouderkerkse landschap ontdekken we steeds
weer iets leuks, niet alleen de natuur maar ook lokale producten, zoals b.v. de Ouderkerkse honing, zalig op een geroosterde boterham en het pop-up cafeetje KEK midden in de weilanden, met hun eigen gebrouwen bier.
Daar kregen we ook de tip om eens bij Potje Toe te gaan kijken en dat hebben we dus gisteren gedaan en wat een verrassing was dat.



Verborgen aan de Amstel ligt de tuin van Potje Toe.       

Een aantal jaar geleden besloten Ennie en Christien de overvloedige oogst uit hun tuin te gaan verwerken en er lekkere dingen van te maken.

Vanaf het voorjaar staat de tuin vol met eetbare bloemen en planten: paardenbloemen, meidoornbloesem, vlierbloesem, hondsdraf. En later in het jaar levert de tuin allerlei vruchten: Appels, peren, bramen, frambozen, zwarte bessen, kweeperen, vlierbessen, walnoten, moerbeien en druiven.  Als er geen voorraad is in eigen tuin gaan ze op pad om in het bos en de polder te zoeken naar bessen, noten en planten die we kunnen gebruiken bij het maken van al die lekkere dingen.           

 

 Het resultaat: overheerlijke sappen, siropen, jams, chutneys, potjes honing, membrillo, wijn en likeur en suikervrij sap, eigenlijk te veel om op te noemen.Ook maken ze verse pesto van daslook of zevenblad waar ze de walnoten uit de tuin in verwerken.






 

We werden zo vriendelijk ontvangen, kregen uitleg over alles , mochten in de tuin wandelen en natuurlijk zaten onze fietstassen bij weggaan vol met van al dat lekkers.

En lekker is het, ook eens kijken ?
klik hier voor hun website.





En de buurvrouw en ik, wij gaan natuurlijk snel weer op pad,
 wie weet wat voor moois we nog meer gaan ontdekken.

                                                                                 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie