Kwekerij Kees van Schie

Zaterdag op naar Pauline en Jaap die een heel leuk uitstapje voor ons in petto hadden.
Een aangetrouwd familielid ( wat een raar woord eigenlijk ) heeft een Kwekerij en wij kregen daar een privé-rondleiding.







 We werden ontvangen door Kees van Schie
 ( eigenaar ) en een andere wereld 
ging er voor mij open.
Hij kan zo boeiend vertellen je hangt 
gewoon aan zijn lippen. 
Eerst buiten rondgekeken en daarna de kassen in. 






 

 Er hangen prachtige trossen druiven, paarse 
en mooie groene, de muskaatdruif, wat een smaak ! 
Kees werkt zo biologisch mogelijk en dat blijkt,
 zo lekker heb ik ze dus nog nooit geproefd.



 









We kregen een uitleg over meeldauw een schimmel waarbij zich op diverse plantendelen een wit of grijs schimmelpluis vormt en hoe dit te voorkomen, met zwavelen. 





 





Ik zag grote scheuren in de grond bij de druivenranken, 
maar dit was dus goed zo komt
 er zuurstof bij de planten.




 









Voor zijn eigen plezier heeft hij ook vijgen ( verrukkelijk ) 
en smaaktomaatjes, de naam zegt het al, 

SMAAK, 

zo van de plant in je mond, 
zo moet een tomaat dus smaken.

 



Daarna de kassen met planten in, veel asparagus 
en nog een aantal andere planten, maar daar ben ik de namen van vergeten, 
sorry Kees.
 
Asparagus

 Ook hier begreep ik dat er met uiterste zorg met de planten wordt omgegaan. 
Er hoeft maar iets te gebeuren en je bent zo een oogst kwijt.
Het plukken van de planten gebeurt op de knieen met stevige handschoenen aan, want m.n. de asparagus heeft scherpe stekels en je haalt zo je handen open. 
Dat gebeurde dus Jaap die even een asparagus wilde vasthouden. 





 




Een vermoeiend en tijdrovend werk, dat besef je niet als je die asparagus in een mooi boeket ziet !

De bossen asparagus worden gebundeld en naar de veiling gebracht, nu maar hopen dat alle tijd en moeite zich uitbetaald.







Armelui orchidee.







Ook zijn eigen tuin was een bezoekje waard met een verscheidenheid aan bomen en planten.










 

 Na ruim 2 uur hebben we Kees hartelijk bedankt en gedag gezegd,
( hij moest nog aan het werk ) 
maar niet zonder dat hij een paar prachtige trossen druiven voor ons had geplukt en waar we zelf nog vijgen en smaaktomaatjes aan toe mochten voegen.





 

De dag werd afgesloten met een heerlijk etentje bij Pauline en Jaap, waarbij het toetje de bramen-appel crumble wel het klapstuk was.






      Ik kan alleen maar zeggen dat ik een 
         hele  bijzondere dag heb gehad.



Reacties

Populaire posts van deze blog