""Totdat dit verschrikkelijke verhaal wordt erkend blijft mijn hart strijdbaar.""

Nu eens niet een gezellig dagje  of een Museum bezoek beschreven door mijzelf. Maar aandacht voor iets dat niet op zich zelf staat, 
maar zeker iets om ernstig bij stil te staan.

Zouden we er wel iets aan doen als onze eigen baby's zo geboren werden, 
of keren we dan ook ons hoofd nog steeds om.?


De film die je ziet is gemaakt op een eiland in de Stille Oceaan op 3200 km van de bewoonde wereld. Op dit eiland woont dus niemand, het is enkel bewoond door vogels en toch... Kijk eens wat er zoal gebeurt! 

http://www.midwayfilm.com 

 Deze film zou iedereen moeten zien en dan zijn conclusie trekken... Het zoveelste bewijs dat het dierenrijk door het mensendom stilaan vernietigd wordt. Wat staat er ons nageslacht te wachten? Zal de bevolking blijven, ouder worden, nog gevarieerde voeding kunnen eten, dat valt sterk te betwijfelen.
Het wordt tijd dat de multinationals in plaats van alles te vernietigen met overbevissing, hun grote schepen inzetten om de drijvende vuiligheid in de oceaan op te ruimen met gevangenen die de gemeenschap toch maar geld kosten. Binnenkort zullen deze schepen toch werkloos worden omdat er geen vis en geen olie meer is ..... Ze zaaien nu al armoede bij plaatselijke vissertjes die hun gezin moeten voeden en laten deze mensen verhongeren. Enkelingen worden piraat. Het zijn de multinationals die alles vernietigen, maar het zijn ook zij die over het grote geld beschikken en deze regeringen steunen Enkel zij kunnen de vicieuze cirkel doorbreken met de macht van hun geld die we nodig hebben om te redden wat er nog te redden valt. Eigenlijk hebben wij hun nodig ..... Maar begin ook vooral bij jou zelf, denk ecologisch. Eet bijvoorbeeld geen tonijn meer die niet op een ecologische wijze gevangen is. Verzamel en sorteer jou afval en smijt het niet meer langs straat om bvb jou auto proper te houden. Eet geen geïmporteerde groenten uit ontwikkelingslanden. Deze arme mensen met teveel kinderen moeten hun weinige vruchtbare grond afstaan en zelf honger lijden omdat er geen land meer is voor hun zelf en de groenten die er gekweekt worden voor ons zijn voor hen niet betaalbaar. Eet geen haaienvinnensoep meer! Eet minder scampies, voor de kweek vernietigen ze vruchtbare grond, door hun land met olie bevuilt zeewater te laten onderlopen, lekker en zeer gezond is dat!! Eet minder kant en klare maaltijden, deze worden bereid met goedkope palmolie die hele tropische eilanden en plaatselijke met uitsterven bedreigde dieren vernietigen. Kijk ook eens naar de reportages van Simon Reeve Indian Ocean (werd uitgezonden in oktober op Canvas). Er zijn wel degelijk oplossingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie