Posts

Posts uit juli, 2011 tonen
Afbeelding
Vandaag is een absolute topdag voor Jack. Als altyd bezig met zijn Sinterklaasverzameling en zeker met het oog op wellicht het SinterklaasMuseum had hij op Marktplaats een prachtige, oude, originele met de hand te bedienen Speculaasmachine gezien. Na enig contact met de adverteerder, sprak  deze het idee van het SinterklaasMuseum en zeker in combinatie met KIKA zo aan, dat hij hem Jack heeft aangeboden. Vanmorgen in alle vroegte werd hij dan aangeleverd en mooi dat hij is. Dit wordt zeker 1 van de pronkstukken van de tentoonstelling. Het heeft ons hart zeker verwarmd dat er nog van deze mooie mensen zijn,  die hun eigen gewin aan de kant kunnen zetten voor zo een mooi doel en danken hem dan ook met heel ons  (Sinterklaas) hart.
Afbeelding
Ons nichtje Senja kwam samen met haar broer Emiel voor 2 nachtjes bij ons logeren. Senja was al eerder geweest maar voor Emiel was het de 1e keer. We hadden de eerste dag dat ze er waren geen geluk, het regende de godganselijke dag. Met veel spelletjes w.o. Skipbo, dat Senja verrassend snel onder de knie had en zelfs Jack, die daar kampioen in is, een aantal keren versloeg kwamen we de tyd  met zijn allen prima door. Patat met appelmoes als diner met een Magnum als toetje besloot deze dag.   reptielen die met grote aandacht werden bekeken   Maandag was het tegen alle verwachting in mooi weer en gingen we, ze mochten zelf kiezen Artis of NEMO, naar Artis.  Het pas geboren olifantje gaf eerlijk gezegd wel de doorslag.  Met  een rugzak vol proviand naar de tram en op pad. Het was gelukkig niet echt heel druk zodat we overal  goed bij konden om aapjes te kijken, de nieuwe behuizing  voor de vogels ( echt heel mooi geworden ) en alles dat er in Artis maar te zien
Afbeelding
Zo als beloofd de test van de wijn in  plastic glazen. Ik moet eerlijk zeggen dat de verpakking mij een beetje verraste, allereerst staat erop dat het recyclebaar is    ( waarom niet meegenomen in stukje van de Telegraaf ? ) en is de vormgeving van de glazen is zeker mooi te noemen. Ook op de afvulling van wijnglazen is zeker niet bezuinigd. De smaak is helaas een ander verhaal, ik heb op verschillende dagen iets geproefd, om zo eerlijk mogelijk  te kunnen oordelen, maar op geen enkel moment vond ik het lekker. Jammer , want het ontwerp van het wijnglas verdient iets anders, evenals de consument die het gaat kopen.  Nog een minpuntje is , dat als je de folie van het glas afhaalt, dat trouwens  heel makkelijk gaat, blijft er een scherpe rand over, die met drinken vervelend aanvoelt. Nu  valt er over smaak niet te twisten en dat ga ik ook zeker niet doen,  mijn  conclusie heb ik ook netjes gemaild naar  Andre Koopman van Groupe LFE   en voor mij is het AFWAS verhaal hiermee tot een
Afbeelding
Beschermheilige van de Bankiers (!) In het Comenuis Museum - Naarden Vesting is de tentoonstelling Beschermheiligen. Dat leek wel wat dus op naar Naarden. We kwamen een beetje bedrogen uit, de tentoonstelling is in 2 kleine zalen, met een aantal kunstvoorwerpen die ook te koop zijn, verder naar ons idee heel weinig over de   " echte " beschermheiligen.  Wel vond Jack met zijn kennersoog een afbeelding  van Sinterklaas, die is een groot beschermheilige was ( is ? ) Het grootste gedeelte van het - voorheen - kerkje is toch gewijd aan de beroemde Tsjechische theoloog, pedagoog en filosoof Jan Amos Comenuis.   Niks mis mee, maar daar kwamen we eigenlijk niet voor, wel maar mee genomen want anders waren we echt zo klaar geweest. Toen we op de terugweg, een gewone door de weekse dag, nog eens 1,5 uur in de file stonden, ( soms is Nederland helemaal niet leuk ) waren we er wel helemaal klaar mee.
Afbeelding
De Afwas heeft nog een vervolg gekregen. Gisteren kreeg ik een mail van de marketing manager van de Groupe LFE  Andre Koopman ,  waar het  plastic wijnglas is ontwikkeld met zijn visie op mijn reactie.  Ik kan het hier wel neerzetten maar dan wordt het zo'n leesverhaal. In het kort verdedigde hij het product met  een uitleg en de vraag het product te keuren. Waarop ik een mail met tegen-argumenten heb gestuurd. Daarop kwam onderstaand antwoord : Beste Heleen, Bedankt voor je reactie. Volgens mij snappen we alle twee elkaars standpunten wel. Er komen 3 setjes Easy Wine Glass jouw richting en dan horen we natuurlijk graag weer van je. Met vriendelijke groet, kind regards,   Andre Koopman  | Marketing Manager | Groupe LFE BV     Zodra ik een wijntje heb gekeurd zal ik dat hier ook vermelden,  maar zoals ik  Andre Koopman ook mailde,  was het keuren van de wijn niet de essentie  van mijn reactie, maar wil ik graag aan zijn  vraag voldoen.