4 dagen Groningen (provincie) ,we hadden een kamer  in Hotel het Witte Paard in Oostwolde een dorpje 10 minuten van de hoofdstad vandaan ( er was zelfs geen winkel in dit dorpje en met stemmen werd er wel heel uitvoerig naar onze kiezerspas gekeken, dat hadden ze nog nooit meegemaakt ! ).

Op de heenweg gingen we eerst naar Friesland om het Jopie Huisman Museum te bezoeken, dat was eerlijk gezegd wel 1 van de hoogtepunten voor mij. We mochten niet fotograferen, maar wat een indruk heeft deze man op mij gemaakt, om zo te kunnen tekenen en schilderen, zo menselijk, prachtig gewoon.

 

En wat ook heel leuk was, was de tentoonstelling over de schoenen van Jan Jansen, kunststukjes op zich en mooi in combinatie met de tekeningen van Jopie Huisman, met de afgedankte schoenen.






We bezochten de stad Groningen, waar we verbaasd waren over hoe mooie panden afgewisseld zijn met foeillelijke. We spraken met de verkoper van een delicatessenwinkel en die vertelde dat na de oorlog, met de vreselijke bombardementen er maar 1 gedachte was, alles zo snel mogelijk op te bouwen en zo kan het bestaan dat naast de mooie Martinitoren , een afschuwelijk gebouw van de AMRO staat, en dat vindt je overal in de stad terug.
Jammer genoeg was het beroemde Groningse Museum tot December gesloten i.v.m. renovatie, dit was toch ook een van de redenen om naar Groningen te gaan. 






Wel nog het Niemeyer Tabaksmuseum bezocht, als je deze spreuk leest moet je toch eigenlijk wel lachen om de reclame uit die tyd !






  Bezoek aan ""de Theetuin"", een museum waar je de geschiedenis van de thee mee kreeg en we een heerlijk kopje thee in de tuin dronken, al had Jack wel moeite  met welke thee te kiezen.

Diverse meren bezocht, o.a. het Schildmeer, waar Jack als kind met zijn ouders gekampeerd had.
We bezochten nog een Mosterd Molen en  een atelier waar je zelf kaarsen kon maken, er was net een kinder-verjaardag aan de gang en trots dat de kinders waren op de kaarsen die ze zelf gemaakt hadden, leuk hoor om zo je verjaardag te vieren.
Ja en dan zijn de 4 dagen zo maar om en gaan we weer huiswaarts...............
en dat is zeker ook weer fijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie