Posts

Posts uit november, 2011 tonen
Afbeelding
Vandaag naar de oude Chocolade fabriek van Verkade in Zaandam. Een prachtig pand, dat gelukkig bewaard is gebleven en waar al menig huurder een plek heeft gevonden. Met een mooi restaurant erin, aan het water, de Koekfabriek   genaamd ( hoe kan het ook anders)    Waar  mooie vormen van chocoladeletters  zijn verwerkt tot een lichtbak, die aan de wand hangen, om  van te watertanden.  We gingen voor het SinterklaasMuseum dat daar nu bij de bakkerij van de Backery geplaatst is. Mooie Sinterklaasartikelen, goed uitgestald, op een beetje robuuste wijze,dat heel goed bij het pand past. Het deed ook een beetje pijn, want met de verzameling van Jack, die zeker niet onder doet aan wat hier wordt tentoongesteld, was ook een hele mooie tentoonstelling te maken.  Maar, we vonden het ook leuk om hier te kijken,  ideeën op te doen en ook te zien dat er nog veel te verzamelen valt.
Afbeelding
Voorbespreking  Jack was door Frank Roos van Radio Diemen gevraagd voor een interview over zijn passie voor Sinterklaas . Frank Roos  Zaterdag 19 November om 12 uur was het zover, in de uitzending  Eentje van Diemen    ( muziek en gesprek met Diemenaren over hun passies,   2 uur durend  ) Jack on-air Ik mocht in de studio aanzitten en fotograveren en meteen mee genieten van hun gesprek.Was ook heel grappig om zo achter de schermen te mogen Ik ben helemaal trots hoe Jack het gedaan heeft !  Leuk en gevarieerd...................en leerzaam. Bij het afscheid kreeg Jack het  Eendje van Diemen,  dat staat tenslotte in het wapen van Diemen.  Voor diegene die het gesprek alsnog wil beluisteren , http://www.sendspace.com/file/1zpevq op bijgevoegde link kun je het downloaden.
Afbeelding
Dinsdag met onze buurjongen als verjaardagscadeau naar het naar het LegerMuseum Delft . We gingen in eerste instantie voor de Toernooi Ridders , hij heeft een grote interesse in alles dat met Ridders te maken heeft, maar daar bleek hij eigenlijk al een beetje te groot voor. Geen probleem, dit Museum heeft zoveel om te zien en   dat is eigenlijk nog het leukste aan dit Museum, het heeft veel interactieve dingen en dat is voor jonge mensen  toch eigenlijk het leukste aan een Museum. Bom onschadelijk maken Allereerst is er een hele afdeling gewijd aan het feit of je een echte soldaat zal zijn.  Een Stormbaan moet gelopen, bom onschadelijk maken.                                                                                 Je kunt het NAVO-alfabet leren,                en ga zo maar door. Daarnaast is er de tentoonstelling van   Prins Maurits en de tachtigjarige oorlog , heel leuk en leerzaam opgezet. Ook hier volop de kans om m
Afbeelding
 Met heel veel trots kan ik vermelden dat in de Gedichtenbundel Filigraan mijn gedicht      Baby Love is gepubliceerd. Maar ook met een beetje pijn in mijn hart. De Uitgeverij de Vleermuis, waar nu inmiddels 13 van mijn gedichten gepubliceerd zijn, stopt er mee. Ik ben deze uitgeverij dankbaar dat ze mij en ook veel andere auteurs de kans hebben gegeven, om hun gedichten en verhalen ieder jaar weer te laten publiceren. Het gedicht is te lezen op mijn gedichtensite, of klik hier     dan ben je meteen op mijn site.
Afbeelding
Met Sharon naar het Stedelijk Museum in Alkmaar voor de tentoonstelling  Ringers  De Alkmaarse Chocoladefabriek . Toen we de ruimte waar de tentoonstelling was binnen gingen, kreeg je meteen trek in een stukje chocolade, er hing een heerlijke chocolade geur. Kersttafereel van Dragant   Een enige tentoonstelling over een uniek bedrijf in Nederland, zeker in die tijd. Als je zo door de tentoonstelling dwaalt krijg je een heel mooi inzicht in de vooruitstrevendheid van de gebroeders Ringers, hoe ze er waren voor hun personeel.     Natuurlijk moest er winst gemaakt worden, maar uit alle verhalen spreekt een zorg ( ook van de werknemers zelf ) daar kan menig bedrijf nu nog wat van leren.  Heel veel werkgelegenheid kwam uit deze fabriek en toen het bedrijf aan Droste werd verkocht betekende dat een grote werkeloosheid in Alkmaar.   Chocolade, maar ook prachtig suikerwerk en er zijn zelfs spelletjes, veel van de collectie die er staat is prive-v