Zaterdag met Pauline en Jaap naar de  vorstelijke en feestelijke openingstentoonstelling van de Hermitage Amsterdam. Deze is geheel gewijd aan het Russische hof in de negentiende eeuw. Je waant je in de tijd van de laatste zes Romanov-tsaren, die hun residentie hadden in het Winterpaleis, aan de Neva-rivier in St.-Petersburg.



Pracht en praal, te veel om te bevatten, dat er in een mensenleven zoveel rijkdom was. Eigenlijk ook heel decadent, op het laatst kun je het niet meer in je opnemen, het schittert je werkelijk voor je ogen. Er zitten ook hele ontroerende momenten in, zoals een hele tere pentekening van de jonge zoon, met in het hoekje  zijn 4 zussen.


Toch kun je er ook niet omheen dat je die hele revolutie wel kunt begrijpen, zoveel rijkdom een de ene kant en zoveel bittere armoede aan de andere kant.




Het pand zelf is ook al de moeite waard om eens te gaan kijken, heel prachtig gerenoveerd , echt een juweeltje in Amsterdam erbij.


We hebben er een paar mooie uurtjes doorgebracht , met natuurlijk ook even een rust momentje want van al dat slenteren wordt je toch wel een beetje dorstig.

Met een lekker buffetje als afsluiting bij ons thuis kunnen we alleen maar op een fijne dag terug kijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Kwekerij Kees van Schie