Posts

Posts uit november, 2009 tonen
Afbeelding
Vanmorgen, in de gietende regen, naar Ons 'Lieve Heer op Zolder, daar is nu de tentoonstelling ; Sinterklaas! Traditie in voor- en tegenspoed. Met Sinterklaasgedichten uit de Tweede Wereldoorlog die een persoonlijk en vaak beklemmend beeld van het dagelijks leven tijdens de bezetting geven. Naast de gedichten toont het museum ook andere, meer en minder bekende sinterklaastradities; zoals een bijzondere kaartenverzameling waarin de traditie van het sturen van Sinterklaaskaarten wordt belicht, cadeaupapier uit verschillende tijden en foto’s uit huiselijke kring. Ons viel de tentoonstelling erg tegen, 2 hele kleine expositie ruimtes, waar niet echt veel in wordt gepresenteerd. Dus nu we toch in de buurt zijn, op naar de Bijenkorf, waar elk jaar de klimmende Zwarte Pieten te zien zijn, en ook al ben je volwassen, het is heel leuk om ze te zien. Ze zijn zo leuk versierd, zeker op hun rug waar ze allerlei cadeautjes dragen.
Afbeelding
Zaterdag met Pauline en Jaap naar de  vorstelijke en feestelijke openingstentoonstelling van de Hermitage Amsterdam. Deze is geheel gewijd aan het Russische hof in de negentiende eeuw. Je waant je in de tijd van de laatste zes Romanov-tsaren, die hun residentie hadden in het Winterpaleis, aan de Neva-rivier in St.-Petersburg. Pracht en praal, te veel om te bevatten, dat er in een mensenleven zoveel rijkdom was. Eigenlijk ook heel decadent, op het laatst kun je het niet meer in je opnemen, het schittert je werkelijk voor je ogen. Er zitten ook hele ontroerende momenten in, zoals een hele tere pentekening van de jonge zoon, met in het hoekje  zijn 4 zussen. Toch kun je er ook niet omheen dat je die hele revolutie wel kunt begrijpen, zoveel rijkdom een de ene kant en zoveel bittere armoede aan de andere kant. Het pand zelf is ook al de moeite waard om eens te gaan kijken, heel prachtig gerenoveerd , echt een juweeltje in Amsterdam erbij. We hebben er een paar mooie uurtjes
Afbeelding
  Dat is wel even wennen, zo koud als we het we het nu vinden, na 10 heerlijke dagen op Ibiza. Alle dagen 24- tot 26 graden , heerlijk zonnig en als er al bewolking was bleef de temperatuur heerlijk. Mooie tochtjes over het eiland gemaakt, we hadden een autootje gehuurd en het was lekker rustig nu het gros van de toeristen vertrokken is.Prachtige vergezichten , mooie baaitjes, waar we met z'n 2-en zaten en naar de zee konden kijken .        De natuur is nog steeds prachtig, mede doordat het 's morgens behoorlijk vochtig is en alle planten daardoor weer mooi groen worden. De cactussen en oude olijfbomen zijn prachtig om naar te kijken.  We konden 's avonds tot 1/2 12 buiten zitten en naar de prachtige sterrenhemel kijken, dat is nu even verleden tijd. Maar gelukkig kunnen we de foto's bekijken en hebben we onze herinneringen voor als we even heimwee krijgen naar het heerlijke eiland..