Posts

Posts uit 2017 tonen

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GOED EN GEZOND 2018

Afbeelding
Fijne Kerstdagen     Een Goed en Gezond 2018  

LEZING : SINTERKLAAS BEESTENBOEL

Afbeelding
Vandaag een hele leuke lezing in  de Bibliotheek van ons dorp. Sinterklaas Beestenboel door Klaas Rigterink.    Een uitleg op zeer professionele wijze over   Wat hebben paarden, kikkers, muizen en marsepeinen varkens met de Sint te doen? Dat weten we nu, we wisten natuurlijk al best veel door de  Sint verzameling van Jack,  maar een aantal leuke wetenswaardigheden hebben we weer mee gekregen. Zo gaan we toch heel gezellig de Sint tijd weer in,  die dit jaar iets anders loopt door de blessures van Jack.                                                                         Wat ik niet wist  dat er maandelijks een lezing is in de Bieb,  dus het zal niet de laatste keer zijn, ben nu al benieuwd naar de eerst volgende.  

UITSLAG KUNSTPRIJS DIEMEN 2017

Afbeelding
Prijswinnaars 2017 Donderdagavond was de prijsuitreiking van de Kunstprijs Diemen 2017, zoals ik zelf al had verwacht viel ik niet in de prijzen. De publieksprijs ging naar mijn voorkeur de collage   Ik hou van Lezen ,  terecht, deze had van mij ook wel de 1e prijs mogen winnen.  De eerste prijs ging naar een beeldhouwwerk zonder titel , een blikje met sardines, keuze van de jury. Onderstaand mijn bijdrage aan deze Kunstprijs: Te groot voor een servet, iets te klein voor een tafelkleed, is het dorp dat   Diemen heet. Ontwikkelend als een groeidiamant, in een setting van voormalig boerenland. Net buiten het grote stadsgewoel, geeft Diemen je een buitengevoel. Geflankeerd door ‘t Diemerbos voor de natuur, maakt het leven en wonen er heerlijk   puur. Festiviteiten en aanbod van cultuur, goed onderbouwd, een mooie mix voor jong en oud. Een dorp in groei, niet te beletten, Daarom Diemen , in al

KUNSTPRIJS DIEMEN 2017

Afbeelding
  Tussen half oktober en eind november 2017 organiseert Kunstzin Diemen  de traditionele Kunstprijs van de Gemeente Diemen.  Sinds 2002 bestaat deze prijs die in het leven is geroepen  om de amateuristische kunst te stimuleren.    Alle inzendingen worden tentoongesteld in het gemeentehuis. De tentoonstelling is door iedereen te bezoeken (toegang gratis) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: Van maandag 23 oktober 10:00 uur tot    donderdag 23 november 16:30 uur.   De Jury van de Kunstprijs bestaat uit: • Jeroen Klaasse (juryvoorzitter), wethouder Kunst en cultuur gemeente Diemen • Joke Bouma, Diemenaar • Nina Rave, kunstenaar    Er is publieksprijs is voor de deelnemer die de meeste stemmen krijgt van het publiek dat de tentoonstelling bezoekt.   Vanaf dinsdagochtend 24 oktober 8.30 uur kan er gestemd worden voor de publieksprijs en dat kan tot  dinsdagmiddag 21 november 16 uur.